Boendeinformation

LoggaNyhetsbrev

Fyra gånger om året skickar Styrelsen ut nyhetsbrev rörande boendet i Brf. Solgården. Nyhetsbrevet skickas ut via e-post och du kan anmäla dig till att mottaga dessa brev genom att fylla i detta formulär.

Stadgar & trivselregler

I föreningen finns stadgar samt trivselregler/ordningsregler som man måste förhålla sig till.

Andrahandsuthyrning

 Önskar ni hyra ut er lägenhet för andrahandsuthyrning skall ni följa nedanstående steg:

Lämna sedan samtliga papper i ett kuvert i Styrelsens brevlåda uppgång 26C. Därefter tar vi upp detta på nästkommande styrelsemöte och återkommer med besked snarast möjligt.

Uthyrning godkänns generellt i 6 månader, längre vid speciella omständigheter. För fortsatt uthyrning krävs att en ny ansökan skickas in för godkännande av styrelsen. Skäl till uthyrning ska alltid anges, finns ej beaktansvärda skäl kommer ej andrahandsuthyrningen att godkännas. Olovlig uthyrning i andra hand är ej tillåten.

Parkering

I föreningen finns 50 parkeringsplatser att hyra till en kostnad av 300:-/månad.
Några platser har även uttag för motorvärmare och dessa platser kostar 450:-/månad.

För att hyra föreningens parkeringsplatser lämnar man en intresseanmälan genom att mejla info@brfsolgarden.net. Vi har ett kösystem och väntetiden på parkeringsplats varierar mellan 1-6 månader. Separata köer för parkeringsplatser med eller utan motorvärmare, så när man lämnar sin inresseanmälan är det viktigt att man anger vilken typ av plats man är intresserad av.

I föreningen finns också möjlighet till MC-parkering och barnvagnsrum med privat plats.

Uppsägning av parkeringsplats

Viktigt vid uppsägning av din parkeringsplats!

Tänk på att din parkeringsplats löper på ett separat avtal med uppsägningstid på 3 månader. Skall du flytta från föreningen tänk då på att säga upp din parkering i tid. Parkeringsplatser sägs inte upp per automatik vid en flytt från föreningen.

Vägbom

Föreningen har två stycken vägbomar/stolpar uppsatta för att hindra trafik inne på gården. Vid flytt eller andra tillfällen då det underlättar för våra medlemmar att köra in på gården, tas denna bort. Vill du ha möjlighet att köra in på gården hör du av dig via mail till info@brfsolgarden.net några dagar innan det datum du vill att bommen/stolpen tas bort.

Flytta från föreningen

Vid flytt är det viktigt att man lämnar ger den nya ägaren rätt förutsättningar att snabbt komma på plats i lägenheten. I dokumentet nedan har vi därför punktat ner några saker som är viktiga att tänka på.